Miben különbözik a faápoló a favágótól?

A faápoló nem akarja kivágni a fát, tartózkodik a legkisebb ágak letörésétől is és tudja, hogy hogyan lehet metszésekkel stabilizálni, kiegyenlíteni és megtartani egy gyökérkezelésre szoruló fát is.

Faápolókat nehéz rábeszélni puhafák esetén 10, keményfák esetén 20 cm-nél nagyobb metszésekre, ugyanis az ezt meghaladó metszések nagyon gyakran a fa pusztulását okozzák.

Az emberek egyből szeretnék azt a mértékű világosságot stabilitást biztonságot vagy árnyékot amit szakmailag csak két vagy három lépésből lehet megoldani ha figyelembe akarjuk venni a fa érdekeit is. Minden faápoló favágó is de csak kevés favágó faápoló!

Én ha olyan helyzettel találkozom amit még nem csináltam; konzultálok a faápoló fórum gyakorlott szakembereivel vagy akiket a faápoló bajnokságokról személyes ismerőseim és a favédelem jegyében nagyon szívesen adnak szakmai tanácsot.

Mivel hivatásom szerint szobrászművész vagyok, pályázok arra a címre, hogy én készítsem a legjobb, legstílusosabb odúsapkákat, vagy nem ritkán a faanyaggal, a fa saját anyagával való stabilizáló pótlásokat…

Korábban csonkolt jegenye törzsének levédése tetőszigetelő linóleummal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük