Kiszáradt fenyők

Mindenfelé látni kiszáradt fenyőket. Ez érthető, mert a fenyők nehezebben bírják a szárazságot, és a szuvasodás ennek a következménye. Mire észreveszik, már késő. Ami viszont érthetetlen számomra, hogy miért hagyják, hogy a szuvaknak, hogy kirajzhassanak, és célba vegyék a következő kiszáradással küszködő fát.

A szakemberek szerint a kártevő ellen hatékonyan védekezni csak a már fertőzött lucfenyvesek kitermelésével, és más, ellenállóbb fafajták telepítésével lehet.

Tehát a kiszáradó félben lévő fának csúcsát meg kellene vizsgáltatni egy faápolóval, és ha szúfertőzés a száradás oka, AZONNAL EL KELLENE TÁVOLÍTANI, lehetőleg a KIRAJZÁS ELŐTT. (Ez szakaszosan történik, a csúcsától lefelé több generáció szú is kirajzik, tehát a folyamat meg állítható lenne.)

Személyes véleményem, hogy ezen a területen mellőzni kellene a lassú, és nehézkes engedélyeztetési folyamatot, különben sosem fog megfordulni a folyamat. Mert jelenleg olyan mértékű szuvasodásnak vagyunk a szemtanúi, mintha senki nem foglalkozna a belvárosi fák egészségével

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük